Ugrás a tartalomra

Egy az ötmillióból: A szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a koszovói megoldási tervet

2019.01.11
18:39
Forrás
021.rs
A kormányellenes tüntetések szervezői arra szólították fel Szerbia államfőjét, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával.

A Koszovó ügyének rendezésére vonatkozó tervet már ismeri Moszkva, Washington és Brüsszel, de a szerbeknek nem árulják el, a szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a megoldást - ezt állítják az Egy az ötmillióból elnevezésű, kormányellenes tüntetések szervezői. A pénteki közleményükben arra szólították fel Aleksandar Vučić szerb államfőt, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával. Az Egy az ötmillióból jelszó alatt zajló demonstrációk 2018 végén kezdődtek Belgrádban. A kormány megdöntését célzó tiltakozási hullám azóta átterjedt más szerbiai városokra is. A jövő héten, pénteken első alkalommal Újvidéken is megszervezik.

Egy az ötmillióból

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.