Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Egy az ötmillióból: A szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a koszovói megoldási tervet

2019-01-11
18:39
Forrás
021.rs
A kormányellenes tüntetések szervezői arra szólították fel Szerbia államfőjét, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával.

A Koszovó ügyének rendezésére vonatkozó tervet már ismeri Moszkva, Washington és Brüsszel, de a szerbeknek nem árulják el, a szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a megoldást - ezt állítják az Egy az ötmillióból elnevezésű, kormányellenes tüntetések szervezői. A pénteki közleményükben arra szólították fel Aleksandar Vučić szerb államfőt, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával. Az Egy az ötmillióból jelszó alatt zajló demonstrációk 2018 végén kezdődtek Belgrádban. A kormány megdöntését célzó tiltakozási hullám azóta átterjedt más szerbiai városokra is. A jövő héten, pénteken első alkalommal Újvidéken is megszervezik.

Egy az ötmillióból

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.