Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Egy az ötmillióból: A szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a koszovói megoldási tervet

2019-01-11
18:39
Forrás
021.rs
A kormányellenes tüntetések szervezői arra szólították fel Szerbia államfőjét, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával.

A Koszovó ügyének rendezésére vonatkozó tervet már ismeri Moszkva, Washington és Brüsszel, de a szerbeknek nem árulják el, a szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a megoldást - ezt állítják az Egy az ötmillióból elnevezésű, kormányellenes tüntetések szervezői. A pénteki közleményükben arra szólították fel Aleksandar Vučić szerb államfőt, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával. Az Egy az ötmillióból jelszó alatt zajló demonstrációk 2018 végén kezdődtek Belgrádban. A kormány megdöntését célzó tiltakozási hullám azóta átterjedt más szerbiai városokra is. A jövő héten, pénteken első alkalommal Újvidéken is megszervezik.

Egy az ötmillióból

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.