Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Egy az ötmillióból: A szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a koszovói megoldási tervet

2019-01-11
18:39
Forrás
021.rs
A kormányellenes tüntetések szervezői arra szólították fel Szerbia államfőjét, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával.

A Koszovó ügyének rendezésére vonatkozó tervet már ismeri Moszkva, Washington és Brüsszel, de a szerbeknek nem árulják el, a szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a megoldást - ezt állítják az Egy az ötmillióból elnevezésű, kormányellenes tüntetések szervezői. A pénteki közleményükben arra szólították fel Aleksandar Vučić szerb államfőt, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával. Az Egy az ötmillióból jelszó alatt zajló demonstrációk 2018 végén kezdődtek Belgrádban. A kormány megdöntését célzó tiltakozási hullám azóta átterjedt más szerbiai városokra is. A jövő héten, pénteken első alkalommal Újvidéken is megszervezik.

Egy az ötmillióból

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.