Ugrás a tartalomra

Egy éves a vajdasági kormány (videók)

2017.06.21
13:01
Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke
Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. A célkitűzésekről, a teljesített feladatokról, valamint a beruházásokról beszélt az újságíróknak. Vajdaság költségvetése a fejlesztésekre összpontosít, sok eszközt fordítottak az egészségügyre, az iskolák felújítására és a szociális intézményekre - emelte ki Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. „Egyike voltam azoknak, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy a költségvetés tervezésénél a konkrét fejlesztési projektek kerüljenek előtérbe, és ebben sikert értünk el. Bátorító tényező az, hogy növekedik a bevétel, ami a politikánk fő célkitűzése, az országos politikáé is, de a miénké is. A bevételnövekedés elsősorban a személyi jövedelemadóból és a cégek nyereségadójából származik.” TartomanyiKormany_EgyEves A tartományban 13,6 százalékra csökkent a munkanélküliség, a beruházásoknak, az új vállalatoknak köszönhetően 12 ezer munkahelyet teremtettek.



Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Névleges és valós értékében is a legnagyobb költségvetése a mezőgazdasági titkárságnak van, 8,2 milliárd dinár. Az előző évekhez képest mintegy 80 százalékkal sikerült megnövelni az összeget, így míg 2016-ban 800 millió, addig 2017-ben 1,4 tized milliárd dinár jut a gazdák vissza nem térítendő támogatásaira. A szerződések számából jól látszik, hogy mennyi kis és közepes családi gazdaság használta fel a kormány és a mezőgazdasági titkárság eszközeit.” BaniPalota Mirović szerint az egészségügyben is jelentős újítások történtek. Kiemelte, várhatóan már szeptemberben megkezdődnek a tárgyalások a Vajdasági Kórház két új részlegének építéséről. A tartományi kormány évértékelő sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nemzeti közösségi jogvédelem is fontos feladat. A nemzeti tanácsok mintegy 70 millió dinár támogatásban részesültek, de ugyanakkor az oktatás terén is jelenetős beruházások történtek - mondta Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke.



Vajdaság
tartományi kormány
Igor Mirović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.