Ugrás a tartalomra

Egyelőre mégsem folytatódik a Belgrád-Pristina párbeszéd a Fehér Házban

2020.06.25
17:10
2020.06.25
19:41
Forrás
Pannon RTV
Az előzetes bejelentések ellenére nem találkozik Washingtonban Aleksandar Vučić szerb elnök és Avdullah Hoti koszovói kormányfő.

Hoti lemondta a június 27-re tervezett találkozót, mert a Hashim Thaci és Kadri Veseli elleni hágai különleges ügyészség esetleges vádemelése miatt vissza kell térnie Pristinába.

Richard Grenell, az amerikai elnök Belgrád-Pristina párbeszédért felelős különmegbízottja úgy fogalmazott, hogy megérti Hoti döntését és bízik abban, hogy hamarosan új időpontban sort keríthetnek a tárgyalásra.

Hashim Thaci koszovói elnököt és Kadri Veselit, a Koszovói Demokrata Párt elnökét egyébként háborús bűnökkel, továbbá emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolhatják meg.

A vádirat-javaslat alapján közel 100 gyilkosságért felelhetnek, más gyanúsítottakkal együtt. Az áldozatok között koszovói albánok, szerbek, romák és más nemzetiségű emberek is vannak.

Belgrád
Pristina
párbeszéd
Washington
Aleksandar Vučić
Avdullah Hoti
Koszovó

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.