Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic, Archívum

Egyetemisták foglalták el a Belgrádi Egyetem rektori hivatalát

2019.09.15
17:44
Forrás
Szerbiai RTV, N1, Tanjug
Elfoglalták az 1 az 5 millióból egyesület egyetemista tagjai szombaton a Belgrádi Egyetem rektori hivatalát. Ők döntik el, hogy ki mehet be, illetve hogy ki távozhat az épületből.

Az ellenzékpártiak pénteken vonultak be a rektori hivatalba, egy fogadásra. Egy másik csoporttal vitába keveredtek, végül nem akarták elhagyni az épületet. Az 1 az 5 millióból azt közölte, hogy az egyetemisták a rektorátusba zárva töltötték az éjszakát, ami szerintük az alapvető emberi joguk, a mozgás szabadságának a korlátozása. Azt követelik, hogy Ivanka Popović rektor a Szerbiai RTV műsorában szólítsa fel Ana Brnabić kormányfőt, mentse fel tisztségéből Siniša Mali pénzügyminisztert.

Belgrádi Egyetem
rektori hivatal
1 az 5 millióból
egyetemista

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.