Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic, Archívum

Egyetemisták foglalták el a Belgrádi Egyetem rektori hivatalát

2019-09-15
17:44
Forrás
Szerbiai RTV, N1, Tanjug
Elfoglalták az 1 az 5 millióból egyesület egyetemista tagjai szombaton a Belgrádi Egyetem rektori hivatalát. Ők döntik el, hogy ki mehet be, illetve hogy ki távozhat az épületből.

Az ellenzékpártiak pénteken vonultak be a rektori hivatalba, egy fogadásra. Egy másik csoporttal vitába keveredtek, végül nem akarták elhagyni az épületet. Az 1 az 5 millióból azt közölte, hogy az egyetemisták a rektorátusba zárva töltötték az éjszakát, ami szerintük az alapvető emberi joguk, a mozgás szabadságának a korlátozása. Azt követelik, hogy Ivanka Popović rektor a Szerbiai RTV műsorában szólítsa fel Ana Brnabić kormányfőt, mentse fel tisztségéből Siniša Mali pénzügyminisztert.

Belgrádi Egyetem
rektori hivatal
1 az 5 millióból
egyetemista

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.