Ugrás a tartalomra

Egyperces néma tiszteletadással kezdődött a szerb parlament mai ülése

2018.10.10
16:16
Forrás
Szerbiai RTV
A képviselők a tegnapi jagodinai autópályán történt közlekedési baleset áldozataira emlékeztek, ahol 8-an életüket vesztették és több tucatnyian sérültek meg.

Az ülés folytatásában a képviselők a környezetvédelmi törvény módosítási indítványairól vitatkoztak. Elhangzott, az elmúlt néhány évben 700 hektárt sikerült erdősíteni, valamint 40 millió dinár támogatást különítenek el a városok és a községek részére erdősítés céljából. Goran Trivan, környezetvédelmi miniszter kiemelte, hogy továbbra is rengeteg az illegális szemétlerakó az országban. Hozzátette, több regionális szemétlerakó létrehozása szükséges, hogy a nagy mennyiségű, lassan lebomló műanyag ne okozzon nagyobb problémát a jövőben.

Belgrád

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.