Ugrás a tartalomra

Egyre feszültebb a helyzet Koszovón

2018.11.23
14:47
2018.11.23
17:58
Forrás
Pannon RTV
A koszovói helyzetre több szerbiai politikus is reagált ma. Ezek nehéz pillanatok mindannyiunk számára - ezt Nikola Selaković nyilatkozta Belgrádban.

A szerb államelnök főtitkára reméli, hogy a vámemelés miatt nem kerül veszélybe a béke, de kihangsúlyozta, hogy ez az eddigi legnehezebb helyzet. Pristina döntései miatt Koszovó állampolgárai egy olyan politika túszaivá váltak, amelyik figyelmen kívül hagyja az alapvető európai értékrendet és jogállamiságot - ezt már Jadranka Joksimović mondta. A legnagyobb károkat az ott élő emberek szenvedik el, nemcsak a szerbek, hanem Koszovó minden lakosa - tette hozzá Szerbia európai integrációért felelős minisztere. Marko Đurić szerint a koszovói szerbek a megmaradásukért tüntettek ma, amiben Szerbia támogatását élvezik. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője úgy fogalmazott, soha ennyi ember nem állt ki az igazságtalanság és a brutális politikai terror ellen Koszovóban.

Nikola Selaković
Jadranka Joksimovic
Marko Đurić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.