Ugrás a tartalomra

Egyre több vajdasági magyar fiatalt foglalkoztat az aktuálpolitika

2022.02.26
14:52
2022.02.27
21:02
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos ifjúságpolitikai konferenciát tartanak Adán. Az eseményen a résztvevők a fiatalok politika iránti érdeklődését, részvételi arányát is elemezték.

A konferencián az is elhangzott, hogy az idősebb nemzedék gondolkodása támpontot nyújt a vajdasági közéletben aktívan részt vevő fiataloknak. Az ifjúságpolitikai konferencia első napján elhangzott, egyre több vajdasági magyar fiatalt foglalkoztat az aktuálpolitika és felismerték az itthon maradás fontosságát.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke:
Ez idővel szokott általában kialakulni a fiatalokban, hogy amint a tanulmányaik vége felé járnak, vagy a munkavállalásba belefognak, olyankor elkezdik szép lassan úgymond fogyasztani azt a politikai és közéleti tartalmat, ami az ő életükre is kihatással szokott lenni. Azt lehet mondani, ahogy az idő halad előre, annál jobban és jobban kinyílik az az érdeklődésük ezek a témák iránt.”

A fiatalok az egyik legfontosabb csoportját képezik a társadalomnak, akik rugalmasságukkal, hozzáállásukkal, újszerű szemléletükkel előremozdíthatják az vajdasági közéletet és aktuálpolitikát - állapították meg a konferencián.

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, Vajdasági Magyar Szövetség:
Fontos az, hogy a fiatalok közvetlenül is részt vegyenek a politikában, ne mások döntsenek róluk, a sorsukról, az életükről, hanem közvetlen módon legyen lehetőségük bekapcsolódni a közéletbe, ami alatt nem csak politikát, nemcsak politikai tisztség betöltését kell érteni, de azt is. A Vajdasági Magyar Szövetség az elmúlt 15 évben folyamatosan szerepet biztosított a fiataloknak, helyet adott nekik.”

Sok olyan intézkedést valósítottak meg az elmúlt években, amelyek a fiatalok életminőségének a javítását célozták és szolgálták - tette hozzá dr. Pásztor Bálint. A rendezvényen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is. Elmondta, jelenleg nagyobb számban vannak jelen fiatalok, akik politikai szerepet vállalnak a párt tagjaiként, mint ami a sokéves átlag.

A fiatalság azért is fontos, mert az, amit csinálunk, az végül is őmiattuk van. Elsősorban őmiattuk van, és azért is fontosak, mert szerintem ők kell, hogy bevigyék, belevigyék a politikába azt a lendületet, azt a elkötelezettséget, azt a vagányságot, ami nélkül nem lehet sikeres politikát csinálni és ilyen szempontból ez nem generációs kérdés a klasszikus értelemben, mert a fiatalság nem csak években, hanem lelki frissességben is mérhető, mérendő.”

Az Adán megszervezett konferencián interaktív beszélgetések keretein belül a kommunikáció fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá a résztvevők előadásokat is hallgathattak. A rendezvény vasárnap folytatódik.

Ada
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ Ifjúsági Fórum
Kiss Nándor
Dr. Pásztor Bálint
Pásztor István

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.