Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egyre több vajdasági magyar fiatalt foglalkoztat az aktuálpolitika

2022.02.26
14:52
2022.02.27
21:02
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos ifjúságpolitikai konferenciát tartanak Adán. Az eseményen a résztvevők a fiatalok politika iránti érdeklődését, részvételi arányát is elemezték.

A konferencián az is elhangzott, hogy az idősebb nemzedék gondolkodása támpontot nyújt a vajdasági közéletben aktívan részt vevő fiataloknak. Az ifjúságpolitikai konferencia első napján elhangzott, egyre több vajdasági magyar fiatalt foglalkoztat az aktuálpolitika és felismerték az itthon maradás fontosságát.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke:
Ez idővel szokott általában kialakulni a fiatalokban, hogy amint a tanulmányaik vége felé járnak, vagy a munkavállalásba belefognak, olyankor elkezdik szép lassan úgymond fogyasztani azt a politikai és közéleti tartalmat, ami az ő életükre is kihatással szokott lenni. Azt lehet mondani, ahogy az idő halad előre, annál jobban és jobban kinyílik az az érdeklődésük ezek a témák iránt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A fiatalok az egyik legfontosabb csoportját képezik a társadalomnak, akik rugalmasságukkal, hozzáállásukkal, újszerű szemléletükkel előremozdíthatják az vajdasági közéletet és aktuálpolitikát - állapították meg a konferencián.

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, Vajdasági Magyar Szövetség:
Fontos az, hogy a fiatalok közvetlenül is részt vegyenek a politikában, ne mások döntsenek róluk, a sorsukról, az életükről, hanem közvetlen módon legyen lehetőségük bekapcsolódni a közéletbe, ami alatt nem csak politikát, nemcsak politikai tisztség betöltését kell érteni, de azt is. A Vajdasági Magyar Szövetség az elmúlt 15 évben folyamatosan szerepet biztosított a fiataloknak, helyet adott nekik.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sok olyan intézkedést valósítottak meg az elmúlt években, amelyek a fiatalok életminőségének a javítását célozták és szolgálták - tette hozzá dr. Pásztor Bálint. A rendezvényen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is. Elmondta, jelenleg nagyobb számban vannak jelen fiatalok, akik politikai szerepet vállalnak a párt tagjaiként, mint ami a sokéves átlag.

A fiatalság azért is fontos, mert az, amit csinálunk, az végül is őmiattuk van. Elsősorban őmiattuk van, és azért is fontosak, mert szerintem ők kell, hogy bevigyék, belevigyék a politikába azt a lendületet, azt a elkötelezettséget, azt a vagányságot, ami nélkül nem lehet sikeres politikát csinálni és ilyen szempontból ez nem generációs kérdés a klasszikus értelemben, mert a fiatalság nem csak években, hanem lelki frissességben is mérhető, mérendő.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az Adán megszervezett konferencián interaktív beszélgetések keretein belül a kommunikáció fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá a résztvevők előadásokat is hallgathattak. A rendezvény vasárnap folytatódik.

Ada
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ Ifjúsági Fórum
Kiss Nándor
Dr. Pásztor Bálint
Pásztor István

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.