Ugrás a tartalomra
Brnabic, Cvijanovic
FoNet/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Együttes ülést tartott a szerb és a boszniai szerb kabinet Trebinjeben

2018-08-29
15:37
2018-08-29
17:39
Forrás
Szerbiai RTV
Véget ért a szerb és a boszniai szerb kabinet kormányközi ülése Trebinjében. Szerbia 2014 óta 21,5 millió eurót fektetett be, illetve küldött támogatásként a Boszniai Szerb Köztársaságba.

Ebből a pénzből volt, ahol vízvezetékeket újítottak fel, Trebinjeben az óváros revitalizációjához járultak hozzá, ma pedig egy Szerbia nevű óvodát is megnyitottak.

Az együttműködés folytatódik - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő. Ez alkalommal 16 fontos megállapodást fogadtak el - tette hozzá Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke.

A két kormány most találkozott 9. alkalommal. Legutóbb novemberben Belgrádban tárgyaltak. A legnagyobb előrelépések a turizmus, az energetika, az infrastruktúra, a közigazgatás és a szervezett bűnözés elleni harc terén történtek - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Az energetika terén, ahogy azt folyton mondom is, itt van a legtöbb lehetőségünk. Az energetikai bizottságoknak két ülésük volt, most pedig aláírunk egy közös megállapodást két fontos vízerőmű-központról, és remélem, hogy a következő kormányülésig konkrét előrelépések is lesznek. Az infrastruktúrát már említettem, a biztonságügyi együttműködést szintén mondtam. Csak az idén Szerbia a Boszniai Szerb Köztársaság különböző projektjeit 8 millió 750 ezer euróval támogatta.”

Trebinye
szerb
kormány
boszniai szerb

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.