Ugrás a tartalomra
Brnabic, Cvijanovic
FoNet/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Együttes ülést tartott a szerb és a boszniai szerb kabinet Trebinjeben

2018-08-29
15:37
2018-08-29
17:39
Forrás
Szerbiai RTV
Véget ért a szerb és a boszniai szerb kabinet kormányközi ülése Trebinjében. Szerbia 2014 óta 21,5 millió eurót fektetett be, illetve küldött támogatásként a Boszniai Szerb Köztársaságba.

Ebből a pénzből volt, ahol vízvezetékeket újítottak fel, Trebinjeben az óváros revitalizációjához járultak hozzá, ma pedig egy Szerbia nevű óvodát is megnyitottak.

Az együttműködés folytatódik - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő. Ez alkalommal 16 fontos megállapodást fogadtak el - tette hozzá Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke.

A két kormány most találkozott 9. alkalommal. Legutóbb novemberben Belgrádban tárgyaltak. A legnagyobb előrelépések a turizmus, az energetika, az infrastruktúra, a közigazgatás és a szervezett bűnözés elleni harc terén történtek - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Az energetika terén, ahogy azt folyton mondom is, itt van a legtöbb lehetőségünk. Az energetikai bizottságoknak két ülésük volt, most pedig aláírunk egy közös megállapodást két fontos vízerőmű-központról, és remélem, hogy a következő kormányülésig konkrét előrelépések is lesznek. Az infrastruktúrát már említettem, a biztonságügyi együttműködést szintén mondtam. Csak az idén Szerbia a Boszniai Szerb Köztársaság különböző projektjeit 8 millió 750 ezer euróval támogatta.”

Trebinye
szerb
kormány
boszniai szerb

Most

12:04, Frissítve: 12:10

Nyáron is jó könyvtárba járni

A nyári iskolaszünetben is sok gyerek látogatja az Óbecsei Népkönyvtárat. Az intézmény kézműves foglalkozásokat szervezett, augusztusban pedig ismét lesz zenetábor.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.