Ugrás a tartalomra

Együttes ülést tartott a szerb és a boszniai szerb kabinet Trebinjeben

2018.08.29
15:37
2024.03.19
08:41
Forrás
Szerbiai RTV
Véget ért a szerb és a boszniai szerb kabinet kormányközi ülése Trebinjében. Szerbia 2014 óta 21,5 millió eurót fektetett be, illetve küldött támogatásként a Boszniai Szerb Köztársaságba.

Ebből a pénzből volt, ahol vízvezetékeket újítottak fel, Trebinjeben az óváros revitalizációjához járultak hozzá, ma pedig egy Szerbia nevű óvodát is megnyitottak.

Az együttműködés folytatódik - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő. Ez alkalommal 16 fontos megállapodást fogadtak el - tette hozzá Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke.

A két kormány most találkozott 9. alkalommal. Legutóbb novemberben Belgrádban tárgyaltak. A legnagyobb előrelépések a turizmus, az energetika, az infrastruktúra, a közigazgatás és a szervezett bűnözés elleni harc terén történtek - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Az energetika terén, ahogy azt folyton mondom is, itt van a legtöbb lehetőségünk. Az energetikai bizottságoknak két ülésük volt, most pedig aláírunk egy közös megállapodást két fontos vízerőmű-központról, és remélem, hogy a következő kormányülésig konkrét előrelépések is lesznek. Az infrastruktúrát már említettem, a biztonságügyi együttműködést szintén mondtam. Csak az idén Szerbia a Boszniai Szerb Köztársaság különböző projektjeit 8 millió 750 ezer euróval támogatta.”

Trebinye
szerb
kormány
boszniai szerb

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.