Ugrás a tartalomra

Együttműködés a szerb és magyar rendőrség között

2021.09.08
16:11
2021.09.08
18:36
Forrás
Pannon RTV
A szerb és a magyar rendőrség együttműködéséről írt alá nyilatkozatot Aleksandar Vulin szerb és Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két ország kormányának mai együttes ülését követően.

A közös, vegyes járőrözés létrehozásával a szerb-magyar határ sokkal biztonságosabb lesz, de teret ad a külső határaink további védelmére is – hangsúlyozta Vulin: „Nincs abban semmi rossz, hogy szomszédaink megerősítik a határaikat, ezt tesszük mi is. Ha az illegális migránsok tudják, hogy a határok erősebbek, fokozottan védjük, el fogják kerülni az egész régiót. Ez az egyik oka annak, hogy Szerbia olyan sikeresen ellenőrzi a migránsválságot, és a több millió ember áthaladása vagy országunk mellett való elhaladása ellenére nem voltak nagyobb összetűzések, sem nagyobb incidensek. Főleg, hogy nem maradtak itt tartósan az országban. Magyarország és Szerbia rendőrsége között nagyon jó az együttműködés, közösen küzdünk az illegális migráció, az embercsempészek, valamint a kábítószer-csempészek ellen. Ily módon meg fogjuk óvni életmódunkat, megőrizzük a békét, a rendet, stabilitást és biztonságot országainkban.”

Szerbia
Magyarország
rendőrség
Aleksandar Vulin
Pintér Sándor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.