Ugrás a tartalomra

Együttműködés Vajdaság és Hessen között

2019.03.21
16:46
2019.03.21
18:22
Forrás
Pannon RTV
Számos területen valósulhat meg konkrét együttműködés Vajdaság és a németországi Hessen tartomány között – hangzott el ma Újvidéken.

A közösen kivitelezhető projektekről a délelőtt folyamán Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke tárgyalt Lucia Puttrichhal, Hessen tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével.

A németországi Hessen tartomány és Vajdaság évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, a közeljövőben pedig még intenzívebb lesz az együttműködés – jelentette ki Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, miután találkozott Lucia Puttrichhal, a német tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével. Igor Mirović elmondta: „A miniszter mostani látogatása nagy jelentőséggel bír számunkra. Először is azt hiszem, ezt nyugodtan ki is mondhatom, közös szándékaink vannak az iránt, hogy a 2012-ben aláírt megállapodás alapján Vajdaság és a német Hessen tartomány kormánya a közeljövőben együttműködési megállapodást írjon alá.”

A két régió közötti együttműködési megállapodást még az év vége előtt aláírhatják – mondta Igor Mirović. Szerinte a tudományos és kulturális intézmények, a fejlesztési ügynökségek, illetve a környezetvédelmi intézmények között is lehetőségeket látnak az együttműködésre.

Lucia Puttrich, a német tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős minisztere szintén pozitívan értékelte az együttműködési lehetőségeket. Elmondta: többek között a vajdasági felsőoktatási intézményekkel, illetve a Biosens Intézettel is valósulhatnak meg közös projektek. A németországi cégek Szerbiában jelenleg mintegy 50 000 embernek adnak munkát, az aláírandó együttműködési megállapodásnak köszönhetően pedig tovább nőhet a majd a befektetők száma Vajdaságban is – hangzott el a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hessen
Lucia Puttrich

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.