Ugrás a tartalomra

Elállnak a Jadar nevű projekttől a lakosság kérésére

2022.01.09
16:33
2022.01.09
19:30
Forrás
Tanjug
Zorana Mihajlović szerb bányászati és energiaügyi miniszter azt is mondta, az államnak nincs semmilyen kötelezettsége a Rio Tinto irányába, nem állnak szerződéses viszonyban.

A tárcavezető azonban hozzátette, mindenképpen el kell készülnie a környezeti hatástanulmánynak, függetlenül attól, hogy a Jadar projektből lesz-e valami vagy sem. A hatástanulmányt külföldi szakértőkkel is megvizsgáltatják, hogy pontosan megértsék, milyen hátrányokkal és előnyökkel járhat a lítiumkitermelés.

Mihajlović megerősítette, hogy az állam semmilyen lépést nem tesz a későbbiekben sem anélkül, hogy ne kérdezné meg a lakosságot.

Rio Tinto
lítiumkitermelés
Jadar projekt
Jadar
Zorana Mihajlović

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.