Ugrás a tartalomra

Elégedett a szerb kormány első évének munkájával Ana Brnabić

2021.11.02
13:23
2021.11.02
17:17
Forrás
Pannon RTV
A miniszterelnök sajtótájékoztatón azt mondta, hogy számos kihívással kellett szembenézniük, de sikerült megőrizni a stabilitást és a munkahelyeket, emellett pedig a fizetések, a nyugdíjak és a külföldi befektetések is gyarapodtak az országban.

A szerb kormány egyéves munkájában a legnagyobb kihívást a koronavírus-járvány elleni küzdelem jelentette - mondta Ana Brnabić. A szerb kormányfő szerint az államvezetés időben és jól reagált erre a világméretű problémára, hiszen egyebek mellett stabil maradt a gazdaság, sikerült megőrizni, sőt tovább növelni a munkavállalók számát, és több stratégiailag fontos infrastrukturális projektet is elkezdeni, illetve folytatni, minden nehézség ellenére - mondta a szerb kormányfő. „Nőtt a külföldi befektetések értéke, ami a munkahelyek számának növekedését is jelenti. Emelkednek a fizetések és a nyugdíjak is. Folytattuk az infrastrukturális projekteket, illetve több új ilyen projektbe is belefogtunk.”

A gazdaság megőrzése mellett a másik fontos feladat a polgárok egészségének megóvása volt. Szerbia az elsők között szerezte be a koronavírus elleni oltásokat, illetve rövid időn belül három olyan kórházat is sikerült felépíteni az országban, ahol fertőzött embereket kezelnek - mondta Ana Brnabić. „Covid-kórházat nyitottunk Belgrádban, Batajnicán, majd egyet Kruševácon és szeptemberben Újvidéken is. Teljesen kiépítettük, a legmodernebb berendezéssel szereltük fel, és 2000 férőhellyel rendelkeznek, hogy megmentsük azok életét, akik megfertőződtek a koronavírussal. Egyidejűleg támogattuk az egészségügyi rendszert, hogy ezáltal a többi kórházat ne terheljük le a koronavírusos páciensekkel.”

A koronavírus-járvány mellett a Pristinából érkező provokációkkal és az ott élő szerbek elleni támadásokkal is szembe kellett néznie a szerb kormánynak - tette hozzá Ana Brnabić. A legújabb feladat pedig a szintén világméretű és most kibontakozó energiaválság kezelése lesz - mondta a szerb miniszterelnök.

kormány
Szerbia
első év
egy év
eredmények
Ana Brnabić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.