Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elengedhetetlen a közúti fuvarozás körülményeinek javítása a járvány idején!

2020.04.28
21:07
2020.04.28
21:23
Forrás
Közlemény
A koronavírus és a zöld átállás által megváltozott körülmények miatt kiemelten fontos a fuvarozási piac védelmének biztosítása. Ehhez a szabályok felülvizsgálata szükséges - jelentette ki Deli Andor.

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának (TRAN) mai ülésén részt vett Adina Valean közlekedési biztos. Deli Andor fideszes EP-képviselő az ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus okozta járvány és a zöld átállás teljesen át fogja formálni a fuvarozási piacot, ezért az Európai Bizottságnak újra kellene gondolnia az első mobilitási csomag részét képező jogszabályokat - hangsúlyozta Deli Andor fideszes EP-képviselő a közlekedési biztossal folytatott eszmecsere során az Európai Parlament közlekedési szakbizottságának mai ülésén.

A közúti fuvarozás kulcsfontosságú szektor, amely nagyon nehéz időszakon megy át. A fuvarozó cégek tapasztalatai szerint a megrendelések száma több mint 30%-kal esett vissza. Habár a sofőröket hősökként kellene kezelni, a mindennapokban nagyon nehéz körülmények között kell dolgozniuk. Sok esetben nincs hozzáférésük a mellékhelyiségekhez és a tusolókhoz a parkolóhelyeken, és órákat kényszerülnek vesztegelni az országhatárokon - hívta fel a közlekedési biztos figyelmét Deli Andor.

Biztosak lehetünk abban, hogy a jelenlegi közegészségügyi helyzet és az előttünk álló zöld átállás teljesen át fogja rajzolni a közúti fuvarozási piacot. Így az első mobilitási csomag jelen formájában nem csak politikailag megosztó - a Tanácsban elutasította a tagállamok egyharmada, köztük Magyarország is -, de mára meghaladottá is vált. Ezért arra kérem az Európai Bizottságot, hogy késlekedés nélkül fogjon hozzá a jogszabályok újraértékeléséhez és tegyen javaslatot olyan új megoldásokra, amelyek segítik a fuvarozókat abban, hogy alkalmazkodjanak a kialakult helyzethez és egyúttal megteremtik a politikai egységet a tagállamok között - tette hozzá Deli Andor.

közúti
fuvarozás
járvány
koronavírus
Deli Andor
szabály
felülvizsgálat

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.