Ugrás a tartalomra
Bilincs
Pixabay

Elengedtek öt tüntetőt

2019-03-20
11:31
2019-03-20
11:39
Forrás
Tanjug
Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.

Milan Marinović, a Szabálysértési Bíróság elnöke elmondta, az intézmény az öt személy esetében megszüntette az első fokú eljárást, és elrendelte annak megismétlését.

Korábban a Belgrádi Felső Bíróság a meghallgatást követően szabadlábra helyezett további három személyt, akik részt vettek a szerb közmédia székházába való behatolásban.

Ezt megelőzően Aleksandar Vučić szerb elnök a letartóztatottakkal kapcsolatban elmondta, várhatóan szabadlábra helyezik őket, mert igazából nem ők a felelősek a székház elfoglalásáért, hanem a felbujtók. Az ellenzéki pártok vezetői még vasárnap este közölték, amennyiben nem engedik szabadon a szombaton este őrizetbe vett személyeket, újabb tiltakozások következnek.

tüntetés
Belgrád
Szerbiai RTV

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.