Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Életbe lép az Európai Unió gázfogyasztás-csökkentési tervezte

2022.08.09
10:26
Forrás
Tanjug
15 százalékos csökkentést várnak el a tagállamoktól. Ez egyelőre csak önkéntes alapon működik, de válsághelyzet esetén kötelezővé is tehetik, noha egyes országok ekkor is kivételt kaphatnak a megszorítások alól.

Magyarország és Lengyelország egyébként ellenzi a gázfogyasztás 15 százalékos csökkentésére vonatkozó tervezetet. Klaus Müller, az energiahálózattal megbízott német szövetségi ügynökség elnöke szerint a spórolással átvészelhető lesz az előttünk álló őszi és téli időszak, emellett a gáz árának csökkenése sem elképzelhetetlen.

Európai Unió
gázfogyasztás
csökkentés

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.