Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Életbe lépett az oroszokkal szemben bevezetett olajársapka

2022.12.05
07:48
2022.12.05
11:43
Forrás
Euronews
Egy százalékkal, 86 dollár fölé emelkedett a Brent nyersolaj hordónkénti ára, miután az Európai Unió, a G7-ek és Ausztrália megállapodtak abban, hogy az orosz nyersolaj árát mától 60 dollárban maximalizálják.

A finomított termékek esetében az árplafon 2023. február 5-én lép életbe. Az újabb szankciós lépés növeli az Oroszországra gyakorolt nyugati nyomást az ukrajnai invázió miatt. Ukrajna sokallja az árat, Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, a 30 dolláros ársapkának lenne valós hatása az orosz költségvetésre. Oroszország válaszul azt tervezi, hogy azokba az országokba, ahol az árplafont bevezették, egyáltalán nem fognak olajat szállítani sem hajóval, sem vezetéken. Az orosz miniszterelnök-helyettes közölte; csak olyan országoknak fognak kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Szerinte a szankciókat alkalmazó országokon kívül is el tudják adni termékeiket.

olajársapka
Európai Unió
Ukrajna
Oroszország
Volodimir Zelenszkij

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű