Ugrás a tartalomra

Életfogytiglani börtönbüntetést kérnek Radovan Karadžić ügyében

2017-01-13
18:52
A vád életfogytiglani börtönbüntetést kér Radovan Karadžić ügyében
A vád életfogytiglani börtönbüntetést kér Radovan Karadžić ügyében. Az illetékesek 2016. március 24-én negyven év szabadságvesztésre ítélték a Boszniai Szerb Köztársaság első elnökét az 1992. és 1995. között elkövetett gyilkosságok, a civil lakosság elleni terror, a srebrenicai népirtás és nemzetközi túszejtés ügyében. Az elsőfokú eljárás során Karadžićot azzal vádolták, hogy több boszniai községben népirtás szándékával lépett fel a muzulmánok, a horvátok vagy bármilyen más, nem szerb lakosság ellen a délszláv háború alatt. Ezen vádpontok alól, bizonyítékok hiányában a bírói tanács felmentette Karadžićot. A hágai törvényszék ügyészsége most erre az ítéletre nyújtott be fellebbezést, amelyben arra hivatkoznak, hogy a bírói tanács nem jól értelmezte a vád megalapozott feltevéseit, ezért enyhébb ítéletet hozott az ügyében. (Szerbiai RTV, Beta)
radovan karadzic
ügyészség
életfogytiglani börtönbüntetés
hágai törvényszék

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.