Ugrás a tartalomra

Életfogytiglani börtönbüntetést kérnek Radovan Karadžić ügyében

2017.01.13
18:52
A vád életfogytiglani börtönbüntetést kér Radovan Karadžić ügyében
A vád életfogytiglani börtönbüntetést kér Radovan Karadžić ügyében. Az illetékesek 2016. március 24-én negyven év szabadságvesztésre ítélték a Boszniai Szerb Köztársaság első elnökét az 1992. és 1995. között elkövetett gyilkosságok, a civil lakosság elleni terror, a srebrenicai népirtás és nemzetközi túszejtés ügyében. Az elsőfokú eljárás során Karadžićot azzal vádolták, hogy több boszniai községben népirtás szándékával lépett fel a muzulmánok, a horvátok vagy bármilyen más, nem szerb lakosság ellen a délszláv háború alatt. Ezen vádpontok alól, bizonyítékok hiányában a bírói tanács felmentette Karadžićot. A hágai törvényszék ügyészsége most erre az ítéletre nyújtott be fellebbezést, amelyben arra hivatkoznak, hogy a bírói tanács nem jól értelmezte a vád megalapozott feltevéseit, ezért enyhébb ítéletet hozott az ügyében. (Szerbiai RTV, Beta)
radovan karadzic
ügyészség
életfogytiglani börtönbüntetés
hágai törvényszék

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.