Ugrás a tartalomra

Elfogadta a családvédelmi alaptörvény-módosítást a magyar Országgyűlés

2020.12.15
10:15
2020.12.15
15:24
Forrás
Origo, Közlemény
A módosítás értelmében Magyarország lesz az első ország az unióban, ahol alaptörvényi szinten mondják ki, hogy mi nevezhető pontosan családnak, és biztosítják a gyerekek háborítatlan fejlődését.

134 képviselő szavazott igennel, 45 nemmel, 5-en pedig tartózkodtak. A módosítás értelmében Magyarország lesz az első ország az unióban, ahol alaptörvényi szinten mondják ki, hogy mi nevezhető pontosan családnak, és biztosítják a gyerekek háborítatlan fejlődését.

Az elfogadott törvénymódosítás garantálja minden gyerek számára a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyerek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődést is. Ezért kell most az Alaptörvényt módosítani, és rögzíteni, hogy az anya nő, az apa férfi - mondta Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója aláhúzta: a jelenlegi magyar kormánypártok szerint a családok és a gyermekek az elsők, védelmük pedig megérdemli a legmagasabb szintű jogi garanciát - tette hozzá korábban Hollik István.

De nem csak az Alkotmány módosul, hanem a választási törvény is Magyarországon. 134 szavazattal 60 ellenében tartózkodás nélkül szavazta meg a Parlament a módosítást, amely szerint a jövőben 27 helyett 71 egyéni jelöltet kell állítani az országos listához

Elfogadta a magyar Országgyűlés a hulladékgazdálkodási ágazat megújítását célzó törvénycsomagot is. Ezzel lehetővé válik a körforgásos gazdaságra való átállás megkezdése, az illegális hulladék lerakásának felszámolása és a lerakók szigorúbb büntetése, a visszaváltási rendszer kialakítása, valamint a hulladékgazdasági tevékenység racionalizálása. A körforgásos gazdaságra való áttérés érdekében a magyar kormány olyan hulladékgazdálkodási rendszert vezet be, amely nyersanyagként kezeli a hulladékot. Az újratermelődés megakadályozását szolgálja a hulladék illegális lerakásának szigorú szankcionálása is. Januártól a jogsértőket a kormányhivatalok szervezetén belül létrejövő hulladékgazdálkodási hatóság tagjai - más szervekkel együtt - szigorúan büntethetik. Az illegális szemetelőknek pénzbírságot kell fizetniük, a jelentős mennyiséget meghaladó hulladék elhelyezéséért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lesz, a veszélyes hulladék vagy különösen jelentős mennyiségű hulladék elhelyezéséért pedig akár öt év szabadságvesztésre ítélhető az elkövető.

családvédelmi
alaptörvény
módosítás
apa
férfi
anya

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű