Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Nattanan Kanchanaprat

Elfogadta a jövő évi költségvetés tervezetét a szerb kormány

2020-11-20
13:56
2020-11-20
15:47
Forrás
Szerbiai RTV
A büdzsé az ideinél 45 milliárd dinárral nagyobb. A tervezett deficit a GDP 3 százaléka, az államadósság pedig a jövő év végére 58,7 százalékos lesz a terv szerint.

A költségvetés januártól 5,9 százalékos nyugdíjemelést lát elő, a minimálbér 6,6 százalékkal emelkedik majd. Az egészségügyi dolgozók bére 5 százalékkal nő, a közszférában dolgozóké pedig 3,5-lel, majd további másféllel. A költségvetésben kiemelt figyelmet kap a járvány utáni gazdasági felépülés. A jövő évi költségvetést a köztársasági parlamentnek is el kell fogadnia.

kormány
költségvetés

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.