Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Elfogadta a parlament a költségvetés második módosítását

2020.11.12
13:38
Forrás
Szerbiai RTV
Kilenc milliárd dinárt különítenek el a két épülő covid-kórház felszerelésére és befejezésére.

Kilenc milliárd dinárt különítenek el a két épülő covid-kórház felszerelésére és befejezésére.

A szerb parlament ma 207 igen és négy ellenszavazattal elfogadta a 2020-as évre vonatkozó költségvetés második módosítását.

Kilenc milliárd dinárt különítenek el a két épülő covid-kórház felszerelésére és befejezésére, valamint gyógyszerek és orvosi berendezések beszerzésére. Olyan tőkeprojektekbe is fektetnek be pénzt, mint például a Belgrád körüli elkerülő út és a Morava közúti folyosó befejezése.
Lesznek források a mezőgazdasági termelők számára is, és 10 ezer dináros egyszeri segélyt biztosítanak az összes egészségügyi dolgozó számára.

Az idei költségvetés második átütemezése 1291 milliárd dinár bevételt, és 1774 milliárd dinár kiadást irányoz elő, így a költségvetési hiány 8,75 százalékot tesz ki, de ez nem veszélyezteti az ország makrogazdasági stabilitást.

parlament
költségvetés
módosítás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.