Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Elfogadta programját az új koszovói kormány

2020-06-05
15:30
2020-06-05
15:46
Forrás
Szerbiai RTV, VajdaságMA
Elfogadta az elkövetkező időszakra vonatkozó programját az új koszovói kormány. A részleteket Avdullah Hoti koszovói miniszterelnök ismertette.

A politikus kiemelte, a függetlenség, a területi integritás megőrzése és az alkotmányos rend védelme kiemelten fontos számukra. A program tartalmazza a korrupció elleni fellépést is. A koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került Koszovó, így a gazdasági növekedés serkentése is az elsődleges feladatuk lesz - tette hozzá.

Hoti úgy fogalmazott, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy folytatódjon a Pristina és Belgrád közötti párbeszéd, ennek elérése érdekében pedig visszavonják a kölcsönösség elvére vonatkozó döntést.

Koszovó
Szerbia
párbeszéd
Belgrád
Pristina

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.