Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Elfogadta a szerb kormány a 2021-es költségvetés módosításának indítványát

2021.04.15
21:30
2021.04.15
21:39
Forrás
Közlemény
Ennek alapján a büdzsé 20 milliárd dinárral növekszik. Ezt a pénzt a Covid-19 járvány gazdasági következményének enyhítésére és tőkebefektetésekre fordítják.

Emellett arról is döntöttek, hogy az idegenvezetők számára két minimálbért biztosítanak júliusban és augusztusban. Ezt a segítséget megkapják a vendéglátóiparban és turizmusban dolgozók is minden olyan dolgozóra, akik után 2020 decemberében befizették a járulékokat. Vissza nem térítendő támogatásban részesül 3100 önálló művész is, ugyancsak két minibálbér összegével. Azok a munkanélküliek pedig, akik a mai nappal bezárólag szerepelnek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, 60 eurós segélyben részesülnek. Ez utóbbira nem kell külön jelentkezni, a szolgálat továbbítja a szükséges adatokat a Postatakarék Bankba, ahol a támogatás kifizetése történik majd.

kormány
költségvetés
elfogadta
módosítás

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű