Ugrás a tartalomra

Elfogadta a Szerbiáról szóló határozatot az EP

2021.12.16
19:05
2021.12.16
19:13
Forrás
Magyar Szó
Az Európai Parlament képviselői támogatták a Szerbiáról szóló határozatot, amelyben az emberi jogokról, a demokrácia helyzetéről és a jogállamiságról szóló kérdések is szerepeltek.

A képviselők szót ejtettek a környezetvédelmi tüntetésekről és a Linglong gyárának építőhelyén dolgozó munkások kérdéséről is. A dokumentum elfogadására 586 képviselő szavazott, 53-an pedig ellene. A tüntetések témája is napirendre került, azzal a megjegyzéssel, hogy a megmozdulások is bizonyítják, hogy a szerbiai polgárok aggódnak a környezetszennyezést kiváltó tényezők miatt. A képviselők szerint a határozat figyelmeztetés a kormánynak, hogy elfogadhatatlan az emberi jogok megsértése egy olyan ország esetében, amely az EU tagjelöltje.

Szerbia
határozat
Európai Parlament

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.