Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Elfogadta a Szerbiáról szóló országjelentést az Európai Parlament

2022.07.06
14:44
2022.07.06
19:29
Forrás
Szerbiai RTV
A képviselők nagy többséggel szavazták meg. A jelentés ugyan támogatja Szerbia EU-ba vezető útját, ugyanakkor Belgrádtól azt kéri, hogy alkalmazza az Oroszországgal és Fehéroroszországgal szembeni szankciókat.

Az Európai Parlament szerint a szankciók alkalmazása nagyban befolyásolja az ország általános előrehaladását az Európai Unió felé. A jogállamiság kérdése még mindig napirenden szerepel a jelentésben, emellett a Pristinával való kapcsolatok normalizálását is szorgalmazzák. Szerbiának további lépéseket kell tennie a médiaszabadság, a szólásszabadság és a médiapluralizmus növelése terén. A jelentés politikai irányvonalat jelent Szerbia számára az európai integráció folyamatában.

Európai Parlament
országjelentés
Szerbia

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.