Ugrás a tartalomra

Elfogadták az Európai Unió jövő évi költségvetését

2019.11.27
16:12
2020.04.19
17:08
Forrás
MTI
Jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését az Európai Parlament. A büdzsét a tanács már hétfőn jóváhagyta.

Az EU jövő évben 168,7 milliárd euróig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, a kifizetések összege pedig 153,6 milliárd euró lehet. Sikerült félmilliárd euróval növelni a klímavédelemre szánt forrásokat, és több pénz jut a digitalizáció, illetve a fiatalokat célzó különböző programok, például az Erasmus+ és a DiscoverEU finanszírozására is.

A kohéziós politikára 58,6 milliárd euró kötelezettségvállalást és 50 milliárd euró kifizetést szánnak 2020-ban, míg a közös agrárpolitikára, a vidékfejlesztésre mintegy 60 milliárd euró kötelezettségvállalás és 58 milliárd euró kifizetés áll majd rendelkezésre.

Deutsch Tamás fideszes képviselő felszólalásában hangsúlyozta: az EU intézményei közös nyilatkozatban kötelezték magukat, hogy szükség esetén egy pótköltségvetés gyorsított elfogadásával többletforrásokat fognak mozgósítani a regionális fejlesztési támogatásoknál, így a jövőre benyújtott tagországi számlák kifizetésére biztosan elegendő forrás áll majd rendelkezésre a büdzsében.

Európai Parlament
Európai Tanács
költségvetés
Erasmus+
Európai Unió

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.