Ugrás a tartalomra
Pixabay/MIH83

Elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt

2022.08.05
19:16
2022.08.05
21:51
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió tagállamai, Magyarország és Lengyelország kivételével, elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt.

Az Európai Bizottság értékelése szerint így biztosítják majd, hogy a tagállamok képesek legyenek megbirkózni azzal, ha egy nap teljesen leállna az Oroszországból érkező gáz. A határozat értelmében a gázfogyasztást 15 százalékkal kell csökkenteni az egész blokkban idén augusztus 1-jétől 2023. március 31-ig. A cél a háztartások és az alapvető felhasználók, például a kórházak és a kulcsfontosságú iparágak ellátásának biztosítása. A tagállamoknak szeptember végéig be kell nyújtaniuk a nemzeti energiaügyi terveiket a bizottságnak, és kéthavonta aktualizált tervet kell átadniuk. A szolidaritási gázszállításokat igénylő országoknak be kell mutatniuk, milyen intézkedéseket hoztak a belföldi kereslet csökkentése érdekében.

gázfogyasztás
csökkentés
törvény

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.