Ugrás a tartalomra

Elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt

2022.08.05
19:16
2022.08.05
21:51
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió tagállamai, Magyarország és Lengyelország kivételével, elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt.

Az Európai Bizottság értékelése szerint így biztosítják majd, hogy a tagállamok képesek legyenek megbirkózni azzal, ha egy nap teljesen leállna az Oroszországból érkező gáz. A határozat értelmében a gázfogyasztást 15 százalékkal kell csökkenteni az egész blokkban idén augusztus 1-jétől 2023. március 31-ig. A cél a háztartások és az alapvető felhasználók, például a kórházak és a kulcsfontosságú iparágak ellátásának biztosítása. A tagállamoknak szeptember végéig be kell nyújtaniuk a nemzeti energiaügyi terveiket a bizottságnak, és kéthavonta aktualizált tervet kell átadniuk. A szolidaritási gázszállításokat igénylő országoknak be kell mutatniuk, milyen intézkedéseket hoztak a belföldi kereslet csökkentése érdekében.

gázfogyasztás
csökkentés
törvény

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.