Ugrás a tartalomra

Elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt

2022.08.05
19:16
2022.08.05
21:51
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió tagállamai, Magyarország és Lengyelország kivételével, elfogadták a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó törvényt.

Az Európai Bizottság értékelése szerint így biztosítják majd, hogy a tagállamok képesek legyenek megbirkózni azzal, ha egy nap teljesen leállna az Oroszországból érkező gáz. A határozat értelmében a gázfogyasztást 15 százalékkal kell csökkenteni az egész blokkban idén augusztus 1-jétől 2023. március 31-ig. A cél a háztartások és az alapvető felhasználók, például a kórházak és a kulcsfontosságú iparágak ellátásának biztosítása. A tagállamoknak szeptember végéig be kell nyújtaniuk a nemzeti energiaügyi terveiket a bizottságnak, és kéthavonta aktualizált tervet kell átadniuk. A szolidaritási gázszállításokat igénylő országoknak be kell mutatniuk, milyen intézkedéseket hoztak a belföldi kereslet csökkentése érdekében.

gázfogyasztás
csökkentés
törvény

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.