Ugrás a tartalomra

Elfogadták a jövő évi vajdasági költségvetést

2019.12.04
14:07
2019.12.04
19:48
Forrás
Közlemény
A büdzsé tervezete akkor lesz végleges, ha a vajdasági parlament is zöld fényt ad rá.

Elfogadta a tartományi kormány a 2020-as vajdasági büdzsé javaslatát. Ennek összege 77,3 milliárd dinár. A költségvetés névlegesen 15,3 milliárddal, vagyis 25 százalékkal nagyobb, mint a 2016-os, amikor a mostani kormány mandátuma megkezdődött. A tervek szerint intenzívebb beruházásokat terveznek pénzelni a vízipar terén, befektetnek vízgyárakba és szennyvíztisztítókba is. A Szabadkai Népszínházzal kapcsolatos további beruházásokra is különítettek el összeget. A megkezdett projektek közül egyebek mellett az újvidéki Isidora Sekulić Gimnáziumra és a tudományos-technológiai parkra is irányoztak elő összeget.

költségvetés
büdzsé
Vajdaság
tartomány
Szabadkai Népszínház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.