Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elfogadták a Karlóca kulturális örökségének megőrzését és fejlesztését célzó törvényt

2021.05.20
19:22
2021.05.21
09:57
Forrás
Tanjug
A köztársasági parlament törvényeket fogadott el a nemi egyenjogúsággal, a metróval és a vasúttal kapcsolatban is.

Elfogadta a köztársasági parlament a Karlóca kulturális örökségének megőrzését és fejlesztését célzó törvényt. A jogszabálytervezetet a tartomány indítványozta. A törvény beterjesztése során elhangzott, egy bizottságot hoznak létre, amely kidolgoz egy programot Karlóca kulturális és történelmi örökségének megőrzése és megújítása érdekében. A bizottság a szerb kormány ellenőrzése alatt működik majd, közösen dolgozva a kulturális emlékek védelmét ellátó illetékes köztársasági, tartományi és újvidéki városi intézetekkel.

Igor Mirović szerint az új törvényt a régi törvény elfogadását követően három évtizeddel fogadták el, és ennek stabil és hatékony intézményi és pénzügyi keretet kell biztosítania egy átfogó és fenntartható projekthez, amelynek célja Karlóca egyedi örökségének megújítása. A tartományi kormány elnöke hozzátette, a tartományi kormány 233,5 millió dinárt fektetett a település fejlesztésébe az elmúlt két évben a Karlóca újjáépítésére és fejlesztésére szolgáló költségvetési alapon keresztül. 

Karlóca
köztársasági parlament

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.