Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elfogadták a Karlóca kulturális örökségének megőrzését és fejlesztését célzó törvényt

2021.05.20
19:22
2021.05.21
09:57
Forrás
Tanjug
A köztársasági parlament törvényeket fogadott el a nemi egyenjogúsággal, a metróval és a vasúttal kapcsolatban is.

Elfogadta a köztársasági parlament a Karlóca kulturális örökségének megőrzését és fejlesztését célzó törvényt. A jogszabálytervezetet a tartomány indítványozta. A törvény beterjesztése során elhangzott, egy bizottságot hoznak létre, amely kidolgoz egy programot Karlóca kulturális és történelmi örökségének megőrzése és megújítása érdekében. A bizottság a szerb kormány ellenőrzése alatt működik majd, közösen dolgozva a kulturális emlékek védelmét ellátó illetékes köztársasági, tartományi és újvidéki városi intézetekkel.

Igor Mirović szerint az új törvényt a régi törvény elfogadását követően három évtizeddel fogadták el, és ennek stabil és hatékony intézményi és pénzügyi keretet kell biztosítania egy átfogó és fenntartható projekthez, amelynek célja Karlóca egyedi örökségének megújítása. A tartományi kormány elnöke hozzátette, a tartományi kormány 233,5 millió dinárt fektetett a település fejlesztésébe az elmúlt két évben a Karlóca újjáépítésére és fejlesztésére szolgáló költségvetési alapon keresztül. 

Karlóca
köztársasági parlament

Most

20:36

Megéri most építkezni?

A vártnál is nagyobb mértékben drágultak az építőanyagok. Az építkezések átlagos anyagköltsége a szakemberek szerint január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés elérte a 30, sőt az 50 százalékot is.
19:35

Nincs élet a Sajóban, lényegében kihalt a folyó

Három hónapja ömlik a szennyezett bányavíz Szlovákiában a Sajó folyóba. A feljelentést megtették, a rendőrség nyomoz, de a folyó élővilágát súlyosan mérgező bányavíz még nagyobb mennyiségben ömlik, mint februárban.
19:32, Frissítve: 19:47

Eltévedt lövedékek

Baráth László Eltévedt lövedékek című könyvét mutatták be a Szabadkai Városi Könyvtárban.
18:40, Frissítve: 19:08

Bombariadók egész Belgrádban

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

Népszerű