Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Elfogadták a szerb nyelv használatáról és a cirill írásmódról szóló törvényt

2021.09.15
15:38
2021.09.15
15:54
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség három módosító indítványt nyújtott be a javaslatra.

Egyhangúlag elfogadták a szerb nyelv közéletben történő használatáról és a cirill írásmód megóvásáról szóló törvényt a belgrádi köztársasági parlamentben. Ezután a cirill írásmód használata a köztársasági, tartományi és önkormányzati szervek, a közvállalatok és közszolgálatok mellett a gazdasági társaságoknak és más szervezeteknek is kötelező lesz.

A Vajdasági Magyar Szövetség három módosító indítványt nyújtott be a javaslatra, amelyeket a szerb kormány elfogadott, így belekerültek a törvény szövegébe. Ezek szerint a most elfogadott változtatás nincs hatással a nemzeti kisebbségek hivatalos nyelv- és íráshasználatára.

szerb nyelv
törvény
cirill

Most

13:29

Dušan Bajatović: Nem drágul a gáz

Hozzátette, a gázművek hamarosan újabb hosszú távú szerződést köt a Gazprom orosz vállalattal, és az elvárások szerint ez a megállapodás flexibilis lesz az árak tekintetében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.