Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Elfogadták a szerbek által elkövetett állítólagos népirtásról szóló határozatot

2019-05-16
21:52
Forrás
Szerbiai RTV
Elfogadta a szerbek által elkövetett állítólagos népirtásról szóló határozatot a koszovói parlament. 79 igen vokssal szavazták meg a javaslatot.

A rezolúció alapján január 15-e lenne a népirtás napja Koszovóban. A szerb háborús bűnök elítélését és az okozott kár helyreállítását követelik.

A határozati javaslatban egy nemzetközi bíróság felállítása is szerepelt. A koszovói albánok emellett egy múzeumot is kialakítanának a népirtásnak nevezett cselekmények áldozatainak emlékére.
Belgrád a koszovói házelnök kezdeményezését propagandának nevezte, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet azokról a bűncselekményekről, amelyeket az 1998-99-es konfliktus idején a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjai követtek el.

Pristina
Szerbia
Koszovó

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.