Ugrás a tartalomra

Elfogadták a szerbek által elkövetett állítólagos népirtásról szóló határozatot

2019.05.16
21:52
Forrás
Szerbiai RTV
Elfogadta a szerbek által elkövetett állítólagos népirtásról szóló határozatot a koszovói parlament. 79 igen vokssal szavazták meg a javaslatot.

A rezolúció alapján január 15-e lenne a népirtás napja Koszovóban. A szerb háborús bűnök elítélését és az okozott kár helyreállítását követelik.

A határozati javaslatban egy nemzetközi bíróság felállítása is szerepelt. A koszovói albánok emellett egy múzeumot is kialakítanának a népirtásnak nevezett cselekmények áldozatainak emlékére.
Belgrád a koszovói házelnök kezdeményezését propagandának nevezte, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet azokról a bűncselekményekről, amelyeket az 1998-99-es konfliktus idején a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjai követtek el.

Pristina
Koszovó

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.