Ugrás a tartalomra
Brüsszel, Európai Parlament

Elhalasztották az Európai Bizottság Szerbiáról szóló éves jelentésének közzétételét

2019-02-23
19:57
2019-02-23
20:37
Forrás
Szerbiai RTV
A dokumentumot a májusi európai parlamenti választás után mutatják be - jelentette a Szerbiai RTV brüsszeli forrásokra hivatkozva.

Ekkor derülhet majd ki, hogy idén Szerbia hány csatlakozási fejezetet nyithat meg a júniusi kormányközi konferencián. A források szerint az európai parlamenti választások kimenetelétől függ, hogy milyen irányt vesz a továbbiakban a nyugat-balkáni bővítés. Elemzők szerint az unióban nem szeretnének a választási kampány alatt belemenni a bővítés kérdéskörébe, ez pedig lassíthatja Szerbia uniós integrációját is.

Európai Bizottság
jelentés
Szerbia

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.