Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Amel Emric, File

Elhunyt Paddy Ashdown, a brit Liberális Demokraták egykori vezetője

2018-12-22
22:52
2018-12-22
23:02
Forrás
MTI
Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

Halálhírét a párt szóvivője jelentette be szombat este. Lord Ashdown, akit 77 éves korában ért a halál, a múlt hónapban közölte, hogy rákbetegséggel kezelik.

Paddy Ashdown 1988 és 1999 között állt a brit liberálisok élén, és a pártnak - amely 1988-ban a Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt egyesülésével jött létre - jelenlegi formájában ő volt az alapító vezetője. Korábban a brit királyi haditengerészetnél, majd annak különleges feladatokra kiképzett kommandós alakulatánál, az SBS-nél szolgált.

Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević néhai szerb államfő perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

A 2015-ös nagy-britanniai parlamenti választásokon a Liberális Demokraták választási kampánycsoportját irányította.

Paddy Ashdown az egyik legnépszerűbb brit közéleti és politikai személyiség volt, szerteágazó tevékenységét a brit kormány és az uralkodó is számos kitüntetéssel ismerte el.

Paddy Ashdown
Nagy-Btitannia
Liberális Demokraták
elhunyt

Most

14:31, Frissítve: 14:40

Új járműveket kapnak a tűzoltók

A Rendkívüli Helyzetek Szektora ebben az évben annyi tűzoltókocsit kap, amennyire nem volt példa az utóbbi évtizedben - jelentette be Nebojša Stefanović ma Pancsován.
14:11, Frissítve: 14:27

Szenteleky Kornélra emlékeztek Szivácon

Szentmisével, koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeztek meg Szenteleky Kornélról, a vajdasági magyar irodalom jeles alakjáról Szivácon halálának 86. évfordulóján.

Népszerű