Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Amel Emric, File

Elhunyt Paddy Ashdown, a brit Liberális Demokraták egykori vezetője

2018-12-22
22:52
2018-12-22
23:02
Forrás
MTI
Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

Halálhírét a párt szóvivője jelentette be szombat este. Lord Ashdown, akit 77 éves korában ért a halál, a múlt hónapban közölte, hogy rákbetegséggel kezelik.

Paddy Ashdown 1988 és 1999 között állt a brit liberálisok élén, és a pártnak - amely 1988-ban a Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt egyesülésével jött létre - jelenlegi formájában ő volt az alapító vezetője. Korábban a brit királyi haditengerészetnél, majd annak különleges feladatokra kiképzett kommandós alakulatánál, az SBS-nél szolgált.

Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević néhai szerb államfő perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

A 2015-ös nagy-britanniai parlamenti választásokon a Liberális Demokraták választási kampánycsoportját irányította.

Paddy Ashdown az egyik legnépszerűbb brit közéleti és politikai személyiség volt, szerteágazó tevékenységét a brit kormány és az uralkodó is számos kitüntetéssel ismerte el.

Paddy Ashdown
Nagy-Btitannia
Liberális Demokraták
elhunyt

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.