Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Amel Emric, File

Elhunyt Paddy Ashdown, a brit Liberális Demokraták egykori vezetője

2018-12-22
22:52
2020-02-23
09:36
Forrás
MTI
Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

Halálhírét a párt szóvivője jelentette be szombat este. Lord Ashdown, akit 77 éves korában ért a halál, a múlt hónapban közölte, hogy rákbetegséggel kezelik.

Paddy Ashdown 1988 és 1999 között állt a brit liberálisok élén, és a pártnak - amely 1988-ban a Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt egyesülésével jött létre - jelenlegi formájában ő volt az alapító vezetője. Korábban a brit királyi haditengerészetnél, majd annak különleges feladatokra kiképzett kommandós alakulatánál, az SBS-nél szolgált.

Lord Ashdown 2002 és 2006 között a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjeként tevékenykedett, a vád egyik tanúja volt Slobodan Milošević néhai szerb államfő perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

A 2015-ös nagy-britanniai parlamenti választásokon a Liberális Demokraták választási kampánycsoportját irányította.

Paddy Ashdown az egyik legnépszerűbb brit közéleti és politikai személyiség volt, szerteágazó tevékenységét a brit kormány és az uralkodó is számos kitüntetéssel ismerte el.

Paddy Ashdown
Liberális Demokraták
elhunyt
Nagy-Britannia

Most

18:51, Frissítve: 19:37

Lenyűgöző falfestmények Bánátban

Egyre több falfestmény díszíti Bánátot. Sokszor észre sem vesszük a környezetünkben lévő értékeket. A mostani bezárkózottság mintha kezdene változtatni ezen.
15:41, Frissítve: 20:24

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

Folytatja az elmúlt 6 évben kialakított együttműködést a VMSZ és az SZHP – erről állapodott meg ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfő, valamint a haladók elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Népszerű