Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Elítéli az Ukrajna elleni agressziót a Magyar Mozgalom

2022.02.27
18:47
2022.02.28
08:22
Forrás
közlemény
Kifogásolják, hogy Szerbia vezetése szerintük kvázi semleges álláspontra helyezkedik

Elítéli az Ukrajna elleni agressziót a Magyar Mozgalom - írja a szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Egyebek között azt írják, napok óta kísérik megdöbbenéssel az ukrajnai eseményeket. Az egész civilizált világ, Európa és a nyugat-balkáni térség államai is egyöntetűen elítélték Oroszország fellépését, egy szomszédos ország lerohanását, beleértve Magyarországot is.

Közleményükben kifogásolják, hogy Szerbia vezetése szerintük kvázi semleges álláspontra helyezkedik. Mint írják, úgy gondolják, hogy ezzel a kormánypártok kilencvenes évekbeli szerepvállalását is leplezni kívánják. Hozzáteszik, Ukrajna demokratikus kapacitása hagy maga után kívánnivalókat, beleértve olyan kisebbségpolitikai intézkedéseket is, amelyek a kárpátaljai magyarságot is hátrányosan érintették, de az MM szerint ezt nem katonai úton, hanem tárgyalóasztalnál kell megoldani.

Magyar Mozgalom
Ukrajna

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.