Ugrás a tartalomra

Elítéli az Ukrajna elleni agressziót a Magyar Mozgalom

2022.02.27
18:47
2022.02.28
08:22
Forrás
közlemény
Kifogásolják, hogy Szerbia vezetése szerintük kvázi semleges álláspontra helyezkedik

Elítéli az Ukrajna elleni agressziót a Magyar Mozgalom - írja a szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Egyebek között azt írják, napok óta kísérik megdöbbenéssel az ukrajnai eseményeket. Az egész civilizált világ, Európa és a nyugat-balkáni térség államai is egyöntetűen elítélték Oroszország fellépését, egy szomszédos ország lerohanását, beleértve Magyarországot is.

Közleményükben kifogásolják, hogy Szerbia vezetése szerintük kvázi semleges álláspontra helyezkedik. Mint írják, úgy gondolják, hogy ezzel a kormánypártok kilencvenes évekbeli szerepvállalását is leplezni kívánják. Hozzáteszik, Ukrajna demokratikus kapacitása hagy maga után kívánnivalókat, beleértve olyan kisebbségpolitikai intézkedéseket is, amelyek a kárpátaljai magyarságot is hátrányosan érintették, de az MM szerint ezt nem katonai úton, hanem tárgyalóasztalnál kell megoldani.

Magyar Mozgalom
Ukrajna

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.