Ugrás a tartalomra

Elítélték Ratko Mladić "segédeit"

2021.07.01
13:39
Forrás
Pannon RTV
Jovica Stanišićet és Franko Simatovićot is elítélték Hágában.

Stanišić a szerb állambiztonsági szolgálat vezetője, Simatović pedig a helyettese volt a délszláv-háború idején. 12 évet kaptak bűncselekményekben való bűnsegédletért és felbujtásért, ezen kívül a boszniai Bosanski Samacban elkövetett háborús bűneikért.

Az ítélet nem jogerős, mindkét fél fellebbezhet ellene. Ratko Mladić életfogytiglani börtönbüntetését pár héttel ezelőtt, június 8-án erősítette meg az ENSZ Nemzetközi Törvényszéki Mechanizmusa.

Hága

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.