Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Yves Herman

„Eljött az ideje az erős transzatlanti szövetség újjáépítésének”

2020-11-23
21:27
2020-11-23
21:35
Forrás
MTI
Charles Michel üdvözölte Joe Biden határozott elkötelezettségét az Egyesült Államok szövetségesei és az európai együttműködés támogatása iránt.

Eljött az összefogás ideje egy közös érdekeken és közös értékeken alapuló, erős transzatlanti szövetség újjáépítésére - jelentette ki az Európai Tanács elnöke az amerikai demokrata párti elnökjelölttel folytatott telefonbeszélgetésében hétfőn. "Itt az ideje, hogy összefogjunk. A változó világban partnerségünk minden eddiginél fontosabb lesz polgáraink védelme, gazdaságaink újraindítása, a globális felmelegedés megállítása és a biztonságosabb világ megteremtése érdekében.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok fellépésének mindig nagyobb hatása lesz, ha együtt cselekszenek" - fogalmazott Charles Michel. Meghívta Joe Bident az uniós tagországok vezetőit tömörítő tanács 2021-ben Brüsszelben tervezett, a közös prioritások megvitatását célzó találkozójára - áll az Európai Tanács közleményében.

Charles Michel
Joe Biden
Európai Tanács

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.