Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Kárpát-medencei fenntarthatósági témahét

2021.04.19
18:23
2021.04.19
18:37
Forrás
MTI, Hirado.hu
A hatodik alkalommal tartott rendezvényen 1600 magyarországi és határon túli iskola 360 ezer diákja vesz részt - közölte a magyar Agrárminisztérium.

A rendezvénysorozat Áder János magyar köztársasági elnök, a témahét fővédnöke középiskolásoknak szóló online tanórájával kezdődött meg. Az erdő- és klímaváltozás, a zöldgazdaság, valamint a divat és fenntarthatóság témájáról beszélt. Ádes János online tanóráját az M1-en láthatták a nézők. Tavaly a globális felmelegedés néhány következményét járta körbe a magyar köztársasági elnök: az egyre gyakoribb erdőtüzek, egyre pusztítóbb árvizek, a vízkörforgás megváltozásának, a 2020-ban számos országban pusztító sáskajárás, valamint az energia- és vízfogyasztás drámai növekedése és ennek hatásainak témáját. Bemutatta az újonnan, kilenc-tizedik osztályosok számára elkészült tankönyvet, melynek címe Zöld Föld, és hét fejezeten keresztül vizsgálja a kérdéskört.

A témahét nyitófilmje a itt tekinthető meg.

fenntarthatósági
témahét
Áder János
globális
felmelegedés

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.