Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Elkezdődött a Kárpát-medencei fenntarthatósági témahét

2021.04.19
18:23
2021.04.19
18:37
Forrás
MTI, Hirado.hu
A hatodik alkalommal tartott rendezvényen 1600 magyarországi és határon túli iskola 360 ezer diákja vesz részt - közölte a magyar Agrárminisztérium.

A rendezvénysorozat Áder János magyar köztársasági elnök, a témahét fővédnöke középiskolásoknak szóló online tanórájával kezdődött meg. Az erdő- és klímaváltozás, a zöldgazdaság, valamint a divat és fenntarthatóság témájáról beszélt. Ádes János online tanóráját az M1-en láthatták a nézők. Tavaly a globális felmelegedés néhány következményét járta körbe a magyar köztársasági elnök: az egyre gyakoribb erdőtüzek, egyre pusztítóbb árvizek, a vízkörforgás megváltozásának, a 2020-ban számos országban pusztító sáskajárás, valamint az energia- és vízfogyasztás drámai növekedése és ennek hatásainak témáját. Bemutatta az újonnan, kilenc-tizedik osztályosok számára elkészült tankönyvet, melynek címe Zöld Föld, és hét fejezeten keresztül vizsgálja a kérdéskört.

A témahét nyitófilmje a itt tekinthető meg.

fenntarthatósági
témahét
Áder János
globális
felmelegedés

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.