Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Idei Sándor

Elkezdődött a szerbiai köztársasági parlament őszi ülésszaka

2019-10-01
18:09
2020-05-08
08:16
A képviselők egyebek között a költségvetés módosításáról tárgyalnak, ami lehetővé tenné az állami szektorban dolgozók fizetésének nyolc százalékról tizenöt százalékra történő emelését.

Olyan kérdéskörök is napirendre kerülnek, mint például az 1999-es NATO bombázások egészségügyi hatásait vizsgáló bizottság tagjainak megválasztása, vagy az esélyegyenlőségi biztos 2018-as évre vonatkozó jelentése.

Az őszi ülésszak első napján a képviselők szóba hozták a 2019-es költségvetés módosításának lehetőségeit, amely lehetővé teszi például az állami szektorban dolgozók fizetésének nyolc százalékról tizenöt százalékra történő emelését. A költségvetési törvény javasolt módosítását pedig már szerdán a képviselők elé terjesztik.

Szerbia
ülés
ősz
parlament

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.