Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/bg

Ellenzéki demonstráció Belgrádban ezen a szombaton is

2019-01-05
19:21
2019-01-05
21:01
Forrás
Beta
Ötödször tartanak megmozdulást a "másként gondolkodók".

Egy az ötmillióból - ezzel a mottóval szervezett erre a szombatra is megmozdulást Belgrádban az ellenzék. Ez már az ötödik demonstráció, amelyet a fővárosban tartanak a Filozófiai Kar előtt. Az egybegyűltek "Elkezdődött", "Te számolsz, mi visszaszámolunk" feliratú transzparenseket tartanak a magasba, miközben fütyülnek, dobolnak, trombitálnak. Követeléseik között szerepel például, hogy a hatalom ne alkalmazzon erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, de szeretnének öt perc műsoridőt a Szerbiai RTV-ben, és azt is kérik, hogy minden politikai irányzatról egyformán tájékoztassanak. A legutóbbi, december 29-i demonstráción követelték Nebojša Stefanović belügyminiszter leváltását is. Aleksandar Vučić az első tiltakozást követően annyit mondott, nem enged az ellenzék nyomásgyakorlásának.

ellenzék
Belgrád
demonstráció

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.