Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/bg

Ellenzéki demonstráció Belgrádban ezen a szombaton is

2019-01-05
19:21
2019-01-05
21:01
Forrás
Beta
Ötödször tartanak megmozdulást a "másként gondolkodók".

Egy az ötmillióból - ezzel a mottóval szervezett erre a szombatra is megmozdulást Belgrádban az ellenzék. Ez már az ötödik demonstráció, amelyet a fővárosban tartanak a Filozófiai Kar előtt. Az egybegyűltek "Elkezdődött", "Te számolsz, mi visszaszámolunk" feliratú transzparenseket tartanak a magasba, miközben fütyülnek, dobolnak, trombitálnak. Követeléseik között szerepel például, hogy a hatalom ne alkalmazzon erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, de szeretnének öt perc műsoridőt a Szerbiai RTV-ben, és azt is kérik, hogy minden politikai irányzatról egyformán tájékoztassanak. A legutóbbi, december 29-i demonstráción követelték Nebojša Stefanović belügyminiszter leváltását is. Aleksandar Vučić az első tiltakozást követően annyit mondott, nem enged az ellenzék nyomásgyakorlásának.

ellenzék
Belgrád
demonstráció

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.