Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/bg

Ellenzéki demonstráció Belgrádban ezen a szombaton is

2019-01-05
19:21
2019-01-05
21:01
Forrás
Beta
Ötödször tartanak megmozdulást a "másként gondolkodók".

Egy az ötmillióból - ezzel a mottóval szervezett erre a szombatra is megmozdulást Belgrádban az ellenzék. Ez már az ötödik demonstráció, amelyet a fővárosban tartanak a Filozófiai Kar előtt. Az egybegyűltek "Elkezdődött", "Te számolsz, mi visszaszámolunk" feliratú transzparenseket tartanak a magasba, miközben fütyülnek, dobolnak, trombitálnak. Követeléseik között szerepel például, hogy a hatalom ne alkalmazzon erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, de szeretnének öt perc műsoridőt a Szerbiai RTV-ben, és azt is kérik, hogy minden politikai irányzatról egyformán tájékoztassanak. A legutóbbi, december 29-i demonstráción követelték Nebojša Stefanović belügyminiszter leváltását is. Aleksandar Vučić az első tiltakozást követően annyit mondott, nem enged az ellenzék nyomásgyakorlásának.

ellenzék
Belgrád
demonstráció

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.