Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

Elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó

2019.06.21
19:50
2019.06.21
20:00
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök úgy gondolja, hogy az albánok teljesen elhatárolódnak a párbeszédtől.

A szerb sajtó értesülései szerint elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó. Ezzel pedig megerősítést nyert Aleksandar Vučić csütörtöki nyilatkozata, a szerb elnök ugyanis azt mondta, 99 százalék, hogy elmarad a párizsi csúcstalálkozó, amelyet Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök részvételével rendeztek volna meg.

Vučić úgy gondolja, az albánok semmilyen fontos kérdést sem akarnak megvitatni, elhatárolódnak a párbeszédtől, Szerbia ugyanakkor konstruktívan állna hozzá a vitához. Egyetlen olyan rendezési terv sem jöhet számításba, hangsúlyozta Vučić, amely során szóba kerülne Koszovó függetlensége, Szerbia pedig nem tágít mindaddig, amíg érvényben vannak a száz százalékos vámok.

albánok
találkozó
Párizs

Most

07:13, Frissítve: 07:21

Olaszország több városát elöntötte az eső - VIDEÓ

Az olasz fővárosra a vasárnapra virradó éjszaka újabb heves vihar csapott le, és a nagy mennyiségű csapadék elszigetelte a szicíliai Messina teljes térségét is. A polgári védelem egészen hétfőig meghosszabbította az időjárási riasztást.
20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű