Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

Elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó

2019.06.21
19:50
2019.06.21
20:00
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök úgy gondolja, hogy az albánok teljesen elhatárolódnak a párbeszédtől.

A szerb sajtó értesülései szerint elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó. Ezzel pedig megerősítést nyert Aleksandar Vučić csütörtöki nyilatkozata, a szerb elnök ugyanis azt mondta, 99 százalék, hogy elmarad a párizsi csúcstalálkozó, amelyet Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök részvételével rendeztek volna meg.

Vučić úgy gondolja, az albánok semmilyen fontos kérdést sem akarnak megvitatni, elhatárolódnak a párbeszédtől, Szerbia ugyanakkor konstruktívan állna hozzá a vitához. Egyetlen olyan rendezési terv sem jöhet számításba, hangsúlyozta Vučić, amely során szóba kerülne Koszovó függetlensége, Szerbia pedig nem tágít mindaddig, amíg érvényben vannak a száz százalékos vámok.

albánok
találkozó
Párizs

Most

14:03

Örömzenélés a Szabadkai Zeneiskolában

Véget ért az idei ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program. Az eseménysorozat keretében számos műhelymunkán vehettek részt diákok és tanárok egyaránt. A program zárásaként közös örömzenélést tartottak a Szabadkai Zeneiskolában.
13:49, Frissítve: 14:00

Folytatódnak a harcok a Közel-Keleten

Hajnalban is folytatódtak a harci cselekmények Izrael és a palesztin Hamász között. A Gázai övezetből rakétákkal támadtak, míg Izrael légicsapásokat mért a Hamász állásaira.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.