Ugrás a tartalomra

Elnökválasztást tartanak ma Szlovéniában

2017.10.22
08:36
2017.10.22
08:42
Forrás
MTI
A legesélyesebb Borut Pahor jelenlegi államfő. A felmérések szerint őt a megkérdezettek több mint fele támogatja.

Valamivel kevesebb mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak az urnákhoz. Az elnökjelöltekre 3200 helyen adhatják le voksaikat, Szlovénián kívül pedig 32 országban lehet szavazni. Amennyiben a 9 államfőjelölt egyike sem szerzi meg a választók több mint felének támogatását, akkor november 12-én második fordulót rendeznek az első két helyezett jelölt részvételével. A felmérések az 54 éves Borut Pahort, a 2012 óta hivatalban lévő államfőt mutatták ki legesélyesebbnek, a megkérdezettek 55 százaléka őt támogatja. Pahor legnagyobb ellenfele a szintén függetlenként induló baloldali Marjan Šarec, Kamnik város polgármestere. (MTI)

elnökválasztás
Szlovénia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.