Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Előrehozott parlamenti választások vasárnap Koszovóban

2021.02.13
17:14
Forrás
VajdaságMA, Szerbiai RTV
Csaknem 1.800.000 polgár szavazhat vasárnap, hogy döntsön a 120 fős képviselőház összetételéről.

A koszovói parlamentben 10 garantált helye van a szerb nemzeti közösségnek. A kampánycsend éjfélkor kezdődött és a vasárnapi urnazárásig tart. A felmérések szerint a baloldali, nacionalista Önrendelkezés szerezheti meg a szavazatok többségét. Egyébként 28 párt, illetve koalíció több mint ezer jelöltje méri össze erejét, hogy kiderüljön, ki kerülhet a törvényhozásba. A koszovói választási törvény szerint önállóan induló pártok esetében 5 százalékos a parlamenti küszöb, míg koalíciók esetében 7. A választópolgárok vasárnap 7 és 19 óra között adhatják le voksaikat.

előrehozott
parlamenti
választás
Koszovó
Szerbia

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.