Ugrás a tartalomra

Előrehozott parlamenti választások vasárnap Koszovóban

2021.02.13
17:14
Forrás
VajdaságMA, Szerbiai RTV
Csaknem 1.800.000 polgár szavazhat vasárnap, hogy döntsön a 120 fős képviselőház összetételéről.

A koszovói parlamentben 10 garantált helye van a szerb nemzeti közösségnek. A kampánycsend éjfélkor kezdődött és a vasárnapi urnazárásig tart. A felmérések szerint a baloldali, nacionalista Önrendelkezés szerezheti meg a szavazatok többségét. Egyébként 28 párt, illetve koalíció több mint ezer jelöltje méri össze erejét, hogy kiderüljön, ki kerülhet a törvényhozásba. A koszovói választási törvény szerint önállóan induló pártok esetében 5 százalékos a parlamenti küszöb, míg koalíciók esetében 7. A választópolgárok vasárnap 7 és 19 óra között adhatják le voksaikat.

előrehozott
parlamenti
választás
Koszovó
Szerbia

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.