Ugrás a tartalomra

Választásokat tartanak Olaszországban

2022.09.25
11:20
2022.09.26
11:54
Forrás
hirado.hu
A közvélemény-kutatások szerint az Olasz Testvérek párt vezetőjének, Giorgia Meloninak van oka jó eredményben reménykedni.

Ha igaznak bizonyulnak a felmérések, Olaszországnak történelme során először lehet női miniszterelnöke. Meloni tinédzser korában aktivistaként kezdte pályáját, és hosszú út vezetett számára odáig, hogy legesélyesebb miniszterelnök-jelöltként várhassa a voksolás eredményét – írta a Politico című napilap. Megszerezni a parlamenti többséget a legnagyobb esélye az Olasz Testvérek, a Liga és a Forza Italia által alkotott koalíciónak van. Elemzők szerint egy új jobboldali olasz kormány jelentős változásokat hozna az Európai Unió politikai életébe, hiszen Olaszország rendelkezik az EU harmadik legnagyobb gazdaságával.

Olaszország
választások

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.
14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.