Ugrás a tartalomra

Előzetes eredmények a magyarországi ellenzéki előválasztásról

2021.10.17
19:20
2021.10.17
19:26
Forrás
hvg.hu, index.hu, telex.hu
50 százalékos feldolgozottság felett Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 60-40 arányban vezet a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Összesen 662 016-an voksoltak ebben a fordulóban. Az első körhöz képest 219 991 új szavazó vett részt a második körben. Budapesten is fölényesen vezet Márki-Zay Péter. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció jelöltje sokáig vezetett vidéken, azonban már ott is átfordultak az eredmények Márki-Zay javára. A szavazatokat reggel óta folyamatosan számolják, egymás után érkeznek a megyei és fővárosi adatok. Sajtóértesülések szerint este 10-re lehet meg a végeredmény. Az előválasztás lényege az volt, hogy a magyarországi ellenzék közös jelöltet állítson mind az egyéni körzetekben, mind pedig miniszterelnök-jelölti szinten a parlamenti választásra. A magyarországi országgyűlési választásokat várhatóan egyébként a jövő év tavaszán tartják.

Magyarország
előválasztás
ellenzéki politikus
ellenzékiek

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.