Ugrás a tartalomra

Elsőbbséget élvez a nemzeti kisebbségek nyelvén történő tájékoztatás támogatása

2018.02.15
04:31
2024.03.19
08:52
Forrás
Tanjug
A pénzt a nemzeti tanácsok támogatására létrehozott alapból folyósítják, amelynek anyagi kerete idén 21,8 millió dinár.

2018-ban is elsőbbséget élvez a nemzeti kisebbségek anyanyelven történő tájékoztatásának anyagi támogatása – jelentette ki Ana Brnabić szerbiai kormányfő a nemzeti kisebbségek tanácsának ülésén. A pénzt a nemzeti tanácsok támogatására létrehozott alapból folyósítják, amelynek anyagi kerete idén 21,8 millió dinár, a tavalyinak a tizenkétszerese. A miniszterelnök kiemelte, elégedett, hogy sikerült aktiválni a 15 éve létrehozott alapot, és annak anyagi keretét jelentős mértékben megnövelni.

 A nemzeti kisebbségek tanácsának ülésén ismertették a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítási javaslatait, amelyek hozzájárulnak, hogy átláthatóbb legyen a pénzelés. A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy idén nemzeti tanácsi választások lesznek. Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítások kidolgozásakor széleskörű konzultációt folytattak a kisebbségek képviselőivel.

Ana Brnabić
nemzeti kisebbségek
támogatás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű