Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Eltávolították a védőkorlátot Vučić irodájának is otthont adó belgrádi épület körül

2019-08-12
13:02
Forrás
Novosti
Ma reggel eltávolították a védőkorlátot a szerb államfő irodájának is otthont adó belgrádi épület körül. Az utasítás egyenesen Aleksandar Vučić elnöktől érkezett.

Ezzel Szerbia az egyedüli ország a világon, amelynek vezetője nem egy szigorúan védett épületben dolgozik. A kordon lebontása az után történt meg, hogy szombaton az 1 az 5 millióból elnevezésű tüntetés résztvevői megpróbálták eltávolítani az akkor még álló barikádot. Az államfő sajtótanácsadója szerint a lépés ellentmond minden biztonsági szempontnak és vonatkozó törvénynek, de így akarják bizonyítani, hogy Szerbia demokratikus ország és bárki az eljuthat az elnökség épületének bejáratáig.

Aleksandar Vučić
Belgrád
védőkorlát
Egy az ötmillióból

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.