Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Eltávolították a védőkorlátot Vučić irodájának is otthont adó belgrádi épület körül

2019-08-12
13:02
Forrás
Novosti
Ma reggel eltávolították a védőkorlátot a szerb államfő irodájának is otthont adó belgrádi épület körül. Az utasítás egyenesen Aleksandar Vučić elnöktől érkezett.

Ezzel Szerbia az egyedüli ország a világon, amelynek vezetője nem egy szigorúan védett épületben dolgozik. A kordon lebontása az után történt meg, hogy szombaton az 1 az 5 millióból elnevezésű tüntetés résztvevői megpróbálták eltávolítani az akkor még álló barikádot. Az államfő sajtótanácsadója szerint a lépés ellentmond minden biztonsági szempontnak és vonatkozó törvénynek, de így akarják bizonyítani, hogy Szerbia demokratikus ország és bárki az eljuthat az elnökség épületének bejáratáig.

Belgrád
védőkorlát
Egy az ötmillióból

Most

16:13, Frissítve: 16:53

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.