Ugrás a tartalomra

Embert gyújtottak fel, éles lőszert használtak Hongkongban

2019.11.11
15:18
Forrás
hirado.hu
Tiltakozók több helyen úttorlaszokat állítottak fel Hongkongban hétfő reggel, komoly fennakadásokat okozva a reggeli csúcsforgalomban.

Emellett Molotov-koktélt dobtak a helyi érdekű vasút egyik kocsijába, valamint egyetemi épületekben tettek kárt – olvasható a kínai állami hírügynökség tudósításában. Egy interneten közzétett felvételen látható, hogy egy szóváltás során egy férfit gyúlékony anyaggal lelocsolnak, majd felgyújtanak. A hatóságok beszámolója szerint a férfit kórházban ápolják. A rendőrség oszlató akciói alatt egy rendőr közvetlen közelről éles lőszerrel nyitott tüzet egy tüntetőre dulakodás során. A rendőrség délben közzétett nyilatkozatában tagadta az interneten terjedő vádat. A hétfői megmozdulás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy egy hongkongi egyetemista a múlt pénteken belehalt a sérüléseibe, miután néhány nappal korábban egy tüntetésen a rendőrség oszlatói akciói során több emeletnyi magasságból zuhant egy parkolóba.

Hongkong
molotov-koktél
úttorlasz

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.