Ugrás a tartalomra
Flickr

Engedéllyel lehet majd belépni a schengeni övezetbe a nem EU-s állampolgároknak

2017-10-20
12:10
2017-10-20
12:25
Forrás
VajdaságMA
A terv szerint a nyugat-balkáni államok polgárainak az Európai Unió illetékes szolgálatai előzetes jóváhagyását kell kérniük a beutazáshoz, de továbbra is vízummentesen utazhatnak.

A szerb sajtó ír arról, hogy egy új utazási rendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság. A jóváhagyást egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésével kell kérvényezni. Az uniós válasz legkésőbb 72 órán belül megérkezik. A tervek szerint 10 eurót kell majd fizetni a jóváhagyásért, ami három évig, illetve az útlevél lejártáig érvényes. A fizetés alól mentesítve lesznek a 18 évnél fiatalabb és a 60 évnél idősebb személyek, az EU állampolgárok családtagjai, valamint az egyetemisták és a tudományos szakmunkatársak.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogy mikor léphet életbe az új rendszer az Európai Unióban.

schengen
EU
engedély

Most

08:12, Frissítve: 09:23

A Biológia Éjszakája

A nyílt nap fő témája az érdekes tudományok megismertetése, a természet szépségének bemutatása és a környezetvédelem fontossága volt.
22:29, Frissítve: 07:09

Zomborban vendégszerepelt az Ötösfogat

A bezdáni, nemesmiliticsi, bácsgyulafalvi, csonoplyai és zombori amatőr egyesületek színjátszói, szavalói, énekesei és táncosai minden évben elkészítik saját műsorukat.
21:53, Frissítve: 22:01

Halálos tüntetés a Gázai-övezetben

Négy palesztint agyonlőttek, közel százat pedig megsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik erőszakos tüntetéseken - írják a Jediót Ahronót újság honlapján.

Népszerű

FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.
Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.