Ugrás a tartalomra
Flickr

Engedéllyel lehet majd belépni a schengeni övezetbe a nem EU-s állampolgároknak

2017-10-20
12:10
2017-10-20
12:25
Forrás
VajdaságMA
A terv szerint a nyugat-balkáni államok polgárainak az Európai Unió illetékes szolgálatai előzetes jóváhagyását kell kérniük a beutazáshoz, de továbbra is vízummentesen utazhatnak.

A szerb sajtó ír arról, hogy egy új utazási rendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság. A jóváhagyást egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésével kell kérvényezni. Az uniós válasz legkésőbb 72 órán belül megérkezik. A tervek szerint 10 eurót kell majd fizetni a jóváhagyásért, ami három évig, illetve az útlevél lejártáig érvényes. A fizetés alól mentesítve lesznek a 18 évnél fiatalabb és a 60 évnél idősebb személyek, az EU állampolgárok családtagjai, valamint az egyetemisták és a tudományos szakmunkatársak.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogy mikor léphet életbe az új rendszer az Európai Unióban.

schengen
EU
engedély

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.