Ugrás a tartalomra
Flickr

Engedéllyel lehet majd belépni a schengeni övezetbe a nem EU-s állampolgároknak

2017-10-20
12:10
2017-10-20
12:25
Forrás
VajdaságMA
A terv szerint a nyugat-balkáni államok polgárainak az Európai Unió illetékes szolgálatai előzetes jóváhagyását kell kérniük a beutazáshoz, de továbbra is vízummentesen utazhatnak.

A szerb sajtó ír arról, hogy egy új utazási rendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság. A jóváhagyást egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésével kell kérvényezni. Az uniós válasz legkésőbb 72 órán belül megérkezik. A tervek szerint 10 eurót kell majd fizetni a jóváhagyásért, ami három évig, illetve az útlevél lejártáig érvényes. A fizetés alól mentesítve lesznek a 18 évnél fiatalabb és a 60 évnél idősebb személyek, az EU állampolgárok családtagjai, valamint az egyetemisták és a tudományos szakmunkatársak.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogy mikor léphet életbe az új rendszer az Európai Unióban.

schengen
EU
engedély

Most

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő