Ugrás a tartalomra

ENSZ-főtitkár: A szakadék szélén állunk, és a rossz irányba haladunk

2021.09.22
09:36
2021.09.22
09:43
Forrás
hirado.hu
Sötét képet festett a nemzetközi helyzetről az ENSZ.

Sötét képet festett a nemzetközi helyzetről az ENSZ. A szakadék szélén állunk és rossz irányba haladunk - mondta António Guterres az ENSZ főtitkára a 76. ülésszak nyitóbeszédében.

Kiemelte a koronavírus-járványt, valamint számos olyan globális problémát, mint a szolidaritás hiánya, az egoizmus, a korrupció és a hatalmas egyenlőtlenség. Guterres a koronavírus-járvánnyal összefüggésben erkölcstelennek nevezte, hogy míg sok gazdag ország már teljes mértékben beoltotta lakosságának nagy részét a vírus ellen, addig például az afrikai lakosok több mint 90 százaléka még csak az első adag védőoltásra vár.

A világ azon részén, ahol válság van, sürgette a nemzetközi vezetőket, hogy sokszorozzák meg a humanitárius segítségnyújtást, egyúttal vegyék védelmükbe az emberi jogokat.

ENSZ
közgyűlés
nyitóbeszéd

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.