Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

ENSZ közgyűlés New Yorkban

2021.09.21
17:36
Forrás
Euronews
Ma kezdődik New Yorkban az Egyesült Nemzetek közgyűlése.

A környezetvédelem mellett minden bizonnyal szóba kerül a sokak szerint egyoldalúan eldöntött és végrehajtott amerikai kivonulás Afganisztánból, valamint, hogy az Egyesült Államok súlyos diplomáciai válságot idézett elő azzal, hogy Franciaországot nem vonták be az Egyesült Királysággal és Ausztráliával megkötött új védelmi egyezmény előkészítésébe. Szintén téma lesz a vakcinaegyenlőtlenség, azaz, hogy a szegény országok nem, vagy csak korlátozottan férnek hozzá a koronavírus-elleni védőoltásokhoz miközben a gazdagabb országok már a harmadik oltásnál tartanak. Az ENSZ-közgyűlésen a világ több mint száz vezető politikusa vesz részt. A közgyűlés péntekig tart.

ENSZ
New York

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.