Ugrás a tartalomra

EP: Belgrádnak össze kell hangolnia külpolitikáját az Európai Unióéval

2023.01.18
16:18
2023.01.18
17:36
Forrás
Pannon RTV
Belgrádnak össze kell hangolnia külpolitikáját az Európai Unióéval - szerepel az EU közös kül-és biztonságpolitikájának végrehajtásáról szóló nyilatkozatban. Deli Andor szerint az Európai Parlament állásfoglalása helytelen.

A dokumentumot az Európai Parlament túlnyomó többséggel fogadta el. A jelentésben az EP arra kéri az Uniót, hogy állítsa le a Szerbiával folytatott tárgyalások előrehaladását mindaddig, amíg az nem teljesít több kulcsfontosságú követelést, amelyek közül a legfontosabb Szerbia kül- és biztonságpolitikájának teljes harmonizációja az EU-val. Az EP szerint csak akkor szabad megnyitni további tárgyalási fejezeteket, ha Szerbia megerősíti elkötelezettségét a reformok mellett a demokrácia és a jogállamiság területén, és megmutatja, hogy teljes mértékben igazodik az EU által képviselt elvekhez. A meghozott nyilatkozat nem kötelező érvényű.

Deli Andor, EP-képviselő ennek kapcsán azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy az Európai Parlament nemcsak Szerbia irányába fogalmazott meg alaptalan kritikákat és javaslatokat, hanem kritikával illették Várhelyi Olivér biztost is, aki az elmúlt időszakban rendkívül tevékeny módon segítette a nyugat-balkáni bővítési folyamatot.

Európai Parlament
Szerbia
Európai Unió

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.